tel: 0757.863.027 - Orange
e-mail: office@best-it.ro
Cos de cumparaturi gol
Contact rapid

Renunțarea la cumpărare

Conform prevederilor O.G. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, cu modificările aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 și O.U.G. 174/2008, cumpărătorul poate renunța la produsele achiziționate în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Consumatorul, orice cumpărător persoană fizică sau grup de persoane constituite în asociații, care acționează în scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale sau liberale (art. 2, alin.1, lit. b) din O.G. 130/2000), are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului (art. 4, alin.1, lit. b din O.G. 130/2000).

În urma renunțării la cumpărare, produsul va trebui returnat în starea în care a fost livrat, în ambalajul original, cu toate accesoriile aferente și documentele care l-au însoțit. Produsul nu trebuie să prezinte urme de uzură sau de consum. Cumpărătorul va suporta cheltuielile directe de returnare a produselor (art. 7 alin. 1 din O.G. 130/2000).

Vânzătorul va rambursa suma plătită de cumpărător, în cel mult 30 de zile de la returul produsului și va suporta cheltuielile aferente rambursării sumei (art. 8 din O.G. 130/2000).

Următoarele produse nu se pot returna decât în ambalajul original fără a fi desigilate:
- produsele software
- sistemele de operare
- aplicațiile
- programele antivirus
- jocurile
- cartușele
- servere sau accesorii pentru acestea
- produse achiziționate în urma unei comenzi speciale

Vânzătorul are dreptul să solicite daune-interese cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile, atunci când consideră că acțiunile cumpărătorului au fost cu rea-intenție.

Toate solicitările de renunțare la cumpărare se vor expedia pe adresa de e-mail: retur@best-it.ro. Vânzătorul va verifica respectarea condițiilor de returnare a produsului, iar în cazul în care acestea sunt îndeplinite, va comunica cumpărătorului detaliile necesare returului.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita o taxă suplimentară în cazul în care produsul returnat nu mai poate fi folosit ca nou. Cumpărătorul poate solicita reexpedierea produsului pe cheltuiala sa.